Informatiebijeenkomsten over cochleaire implantatie (CI)

Kom meer te weten over CI en stel uw vragen aan CI-gebruikers

Wilt u meer weten over zware slechthorendheid en over de mogelijkheden als hoorapparaten alleen niet meer volstaan? Bent u benieuwd naar cochleaire implantatie en wilt u praten met CI-gebruikers? Dan bent u van harte welkom om deel te nemen aan een informatiebijeenkomst over CI.

We maken een onderscheid tussen kennismakende en verdiepende informatiebijeenkomsten:

  • Wilt u algemene informatie over cochleaire implantatie, kom dan naar één van onze kennismakende bijeenkomsten.
  • Hebt u specifieke technische vragen, het gebruik van accessoires, of bent u toe aan de keuze van een geluidsprocessor, dan bent u welkom op een verdiepende bijeenkomst.

U wordt op alle bijeenkomsten verwelkomd door ervaringsdeskundigen die een CI dragen en een audiologisch specialist van Cochlear. Bij hen kunt u met alle vragen terecht.

De ervaringsdeskundigen vertellen over hun CI-traject, operatie, revalidatie en hoe het is om met een CI te leven: Waar kunt u terecht voor onderzoek, wat kunt u verwachten? Is hun eventuele tinnitus verminderd?

De audiologisch specialist zal vertellen over de werking van ons gehoor, de werking van CI, combinatie met een hoortoestel, sparen van restgehoor, gebruik van hulpapparatuur, verschillende keuzemogelijkheden etc.

Na afloop van de bijeenkomst is er ruim gelegenheid om verder te praten met elkaar en eventueel verdiepende vragen te stellen.

OPGELET: Deze bijeenkomsten zijn niet geschikt voor reeds CI-gebruikers. Wilt u als Cochlear CI-gebruiker een workshop volgen, klik dan hier.

Vraag steeds advies aan een medische professional over een behandeling van gehoorverlies. Hij of zij zal een hooroplossing op maat voorstellen. Gebruik onze producten enkel zoals voorgeschreven door uw medische professional. Niet alle producten zijn in alle landen verkrijgbaar. Contacteer de verdeler in uw buurt.

Kalender Verdiepende bijeenkomsten over CI

Vraag uw medische professional om advies over behandelingen voor gehoorverlies. Resultaten kunnen variëren en uw medische professional zal u adviseren over de factoren die van invloed kunnen zijn op uw resultaat. Lees altijd de gebruiksaanwijzing. Niet alle producten zijn in alle landen verkrijgbaar. Neem contact op met uw lokale vertegenwoordiger van Cochlear voor productinformatie.