Uw zoektocht naar beter horen
is elke stap waard.

Vele mensen zoals Charles wensten dat ze sneller een implantaat hadden genomen.

charles

"Mijn enige spijt is dat ik het niet eerder heb gedaan... het heeft mijn leven volledig veranderd"

Charles, Cochlear Baha-gebruiker

Hier volgen de stappen die u goed op weg helpen naar een betere hoorervaring.

Stap 1:
Praat met uw audioloog of dokter

Vraag naar de mogelijkheden van een implantaat. Uw audioloog kan bepalen of u baat hebt bij een implanteerbare hooroplossing en u indien nodig doorverwijzen naar een gespecialiseerde kliniek.

Stap 2:
Voorafgaande evaluatie en raadpleging

De kliniek zal haar professionele beoordeling en expertise gebruiken om te bepalen of een implantaat geschikt is voor u en zo ja, welk type. In de meeste gevallen worden de kosten van een implantaat vergoed door een andere zorgverzekeraar, de kliniek kan u hierover adviseren.

Stap 3:
Een implantaat krijgen

In Nederland zijn er ongeveer 30 klinieken die gespecialiseerd zijn in implanteerbare hoorsystemen. De operatie is een routineprocedure en u hoeft er slechts kort voor in het ziekenhuis te blijven.

Stap 4:
Passen of inschakelen

Dit is het moment waarop u hebt gewacht. Na een korte genezingsperiode schakelt de audioloog uw gehoorimplantaat in, het begin van uw nieuwe tocht naar beter horen. Hoe goed u meteen hoort, varieert van persoon tot persoon, afhankelijk van de duur en de mate van uw gehoorverlies. Het verbeteren van de geluidskwaliteit vergt tijd en oefening. Er is ondersteuning beschikbaar om u te helpen.

Vraag uw gezondheidsdeskundige om advies over behandelingen voor gehoorverlies. Resultaten kunnen verschillen en uw gezondheidsdeskundige zal u adviseren over de factoren die uw resultaat zouden kunnen beïnvloeden. Lees altijd de gebruiksaanwijzing. Niet alle producten zijn in alle landen verkrijgbaar. Contacteer uw plaatselijke Cochlear-vertegenwoordiger voor productinformatie.
Meningen zijn persoonlijk. Raadpleeg uw hoorspecialist om te bepalen of u een kandidaat bent voor Cochlear-technologie.
Voor een volledige lijst van Cochlear’s handelsmerken, ga naar onze Gebruiksvoorwaarden pagina.

D1852093 Dutch translation of D1852091