Maak contact met een vrijwillige ervaringsdeskundige
Maak contact met iemand die een zoektocht naar beter horen heeft afgelegd die vergelijkbaar is met de uwe.

Alleen mensen met gehoorverlies weten echt hoe het is. We kunnen u helpen in contact te brengen met iemand die een soortgelijke zoektocht naar beter horen heeft afgelegd als de uwe, zodat u vragen kunt stellen en ervaringen kunt uitwisselen.

charles

Charles

CochlearTM Baha® Connect - Bilateraal
Type gehoorverlies: ernstig gemengd gehoorverlies aan beide kanten

“Als kind had ik altijd problemen met mijn oren, maar ik met mijn gehoorapparaten lukte het. Tot in 1992, toen ik heel ernstige oorontstekingen in beide oren kreeg. Ik heb verschillende gehoorapparaten uitgeprobeerd, maar geen daarvan hielp. De looporen hadden een grote en pijnlijke impact op mijn leven. Na twee jaar van volledig doofheid kreeg ik in 1995 mijn eerste Baha. Ik ontving een tweede in 2016. Wat mij en mijn vrouw betreft, hebben mijn Baha's me een nieuw leven van geluid en zelfvertrouwen gegeven om samen met anderen te leven.”

David

CochlearTM Baha® Connect
Type gehoorverlies: eenzijdige doofheid

“Ik werd aan één kant doof nadat ik een akoestisch neuroom had laten verwijderen. Ik besloot om een Baha te kopen, omdat ik iemand aan mijn dove kant wilde kunnen horen zonder mijn nek in alle bochten te moeten te wringen, dus rond een tafel voor het diner of in een auditorium. De Baha 5 doet dit zeker en meer! Als mensen me vragen hoe het is om een Baha te dragen, antwoord ik altijd hetzelfde: “Zonder mijn Baha moet ik luisteren, met de Baha kan ik horen.”

Jeff

CochlearTM Baha® Connect
Type gehoorverlies: eenzijdige doofheid en verlies in de hogere frequenties op het andere oor.

“Op 2 augustus 2007 verloor ik alle gehoor aan mijn linkerkant na een operatie. Het deed me beseffen dat ik ook wat gehoorverlies in mijn rechteroor had. Het leven werd moeilijk voor me, ik moest van baan veranderen en sociale evenementen waren erg ongemakkelijk. Ik werd de stille aan het einde van gesprekken, en dat ben ik helemaal niet. Half 2008 kreeg ik mijn Baha en het heeft mijn leven veranderd. Ik kon opnieuw lesgeven. Het leven is anders dan voor mijn doofheid, maar zoveel beter dankzij deze geweldige technologie. Ik kan er zo goed mee omgaan dat ik vrijwilligerswerk doe om anderen te helpen begrijpen hoe het werkt.”

Tim

CochlearTM Baha® Connect - Bilateraal
Type gehoorverlies: ernstig gemengd gehoorverlies aan beide kanten

“Ik begon voor het eerst aan gehoorverlies te lijden toen ik 10 was en chronische oorinfecties (CSOM) had. Conventionele gehoorapparaten maakten mijn infecties alleen maar erger. Ik werd herhaaldelijk geopereerd - inclusief 3 radicale mastoidectomieën. In 2001 kreeg ik mijn eerste Baha en de infecties stopten. In 2009 gaf mijn tweede Baha me bilateraal gehoor. Sinds ik mijn Baha's gebruik, heb ik vrijwel geen oorinfecties meer en heb ik geen verdere operatie moeten ondergaan. Ik werd ook veel extroverter in mijn leven. De relatie met mijn vrouw en mijn levenskwaliteit zijn verbeterd.“

Graham

CochlearTM Baha® Connect
Type gehoorverlies: conductief gehoorverlies in beide oren

“Als kind begon ik aan gehoorverlies te lijden als gevolg van een cholesteatoom. Ik onderging verschillende operaties en uiteindelijk gebeurde het ook in mijn andere oor. Ik gebruikte aanvankelijk gehoorapparaten over het oor, maar nadat ik een Baha had leren kennen, heb ik nooit meer achterom gekeken. Mijn huidige processor is geweldig en ik zou echt willen helpen als iemand overweegt een Baha te gebruiken.“

Vraag uw gezondheidsdeskundige om advies over behandelingen voor gehoorverlies. Resultaten kunnen verschillen en uw gezondheidsdeskundige zal u adviseren over de factoren die uw resultaat zouden kunnen beïnvloeden. Lees altijd de gebruiksaanwijzing. Niet alle producten zijn in alle landen verkrijgbaar. Contacteer uw plaatselijke Cochlear-vertegenwoordiger voor productinformatie.
Meningen zijn persoonlijk. Raadpleeg uw hoorspecialist om te bepalen of u een kandidaat bent voor Cochlear-technologie.
Voor een volledige lijst van Cochlear’s handelsmerken, ga naar onze Gebruiksvoorwaarden pagina.

D1852089 Dutch translation of D1852088