Het is tijd om te horen
wat je gemist hebt.

Doe nu een korte hoorquiz

Wilt u weten of een akoestisch implantaat een oplossing kan zijn voor u of een dierbare? Doe een korte hoorquiz*

Ik heb moeite met het volgen van gesprekken in een stille ruimte

Op een schaal van 1 tot 5

1
2
3
4
5
Helemaal niet akkoord
Helemaal akkoord

Ik heb moeite met het volgen van gesprekken in lawaaierige situaties, zoals in een restaurant of tijdens werkvergaderingen

Op een schaal van 1 tot 5

1
2
3
4
5
Helemaal niet akkoord
Helemaal akkoord

Ik heb moeite met het horen van geluiden op afstand, zoals een spreker in een collegezaal of een gebedsruimte

Op een schaal van 1 tot 5

1
2
3
4
5
Helemaal niet akkoord
Helemaal akkoord

Ik heb moeite met bepalen waar geluid vandaan komt

Op een schaal van 1 tot 5

1
2
3
4
5
Helemaal niet akkoord
Helemaal akkoord

Ik moet mensen vaak vragen om te herhalen wat ze hebben gezegd

Op een schaal van 1 tot 5

1
2
3
4
5
Helemaal niet akkoord
Helemaal akkoord

Aan het einde van de dag voel ik mij moe doordat ik mij heb moeten inspannen om me aan te passen aan verschillende geluidsomgevingen en geluiden

Op een schaal van 1 tot 5

1
2
3
4
5
Helemaal niet akkoord
Helemaal akkoord

Ik heb gehoorverlies in één oor en ik hoor normaal in het andere oor

Ja
Nee
Weet ik niet

Ik kan geen gehoorapparaten dragen vanwege terugkerende oorontstekingen

Ja
Nee
Soms
Weet ik niet
*Source: Koike, J.; Hurst, M.K.; and Wetmore, S. J. Correlation between the American Academy of Otolaryngology -Head and Neck Surgery five-minute hearing test and standard audiological data, Otolaryngology - Head and Neck Survery, Volume 111 (5), pp. 625-632.

Laat u niet tegenhouden door oorinfecties

Ieders verhaal is anders. Misschien heeft u een oorontsteking, waardoor u uw gehoorapparaten moeilijk kunt dragen. Of misschien voelt u zich eenzaam omdat uw hoorapparaten u niet voldoende helpen?

Hoorimplantaten werken anders dan normale hoorapparaten en kunnen, afhankelijk van uw situatie, een positieve uitkomst bieden voor hoe goed u hoort en communiceert.

Robyn, die voor het grootste deel van haar leven last had van chronische oorontsteking, besloot het Cochlear™ Osia®-systeem te nemen. “Van een normaal hoorapparaat krijg ik last van irritatie binnenin mijn oor, terwijl ik de Osia gewoon op kan zetten en hem verder kan vergeten.”

Meer informatie aanvragen Een kliniek voor gehoorimplantaten vinden

Robyn

“Kunnen horen verandert bijna ieder aspect van je leven. Gewoon kunnen verbinden met mensen, dat trekt je terug in het leven.”

Robyn, gebruiker van het Osia-systeem van Cochlear*

Wat is Chronische middenoorontsteking?

Een veel voorkomende oorzaak van gehoorverlies is chronische middenoorontsteking, een chronische en acute infectie of reeks infecties van het middenoor. Het is algemeen bekend als “chronische oorontsteking” of “loopoor” en in sommige gevallen kan het leiden tot een soort gehoorverlies dat conductief gehoorverlies wordt genoemd.

Door de vochtophoping als gevolg van chronische middenoorontsteking kunnen de gehoorbeentjes (botjes in het middenoor) en het trommelvlies niet goed bewegen. Kenmerkende symptomen zijn een dofklinkend gehoor of het gevoel dat de oren verstopt zitten.

Wat is beengeleiding?

Als we denken aan horen, denken we aan onze oren die het geluid opvangen, maar wist je al dat we ook geluid kunnen horen via de schedel?
Beengeleiding is een term om te beschrijven hoe geluidsgolven door de schedel verplaatsen om het binnenoor te bereiken.

Akoestische implantaten van Cochlear borduren voort op dit principe van beengeleiding en gebruiken de schedel om helder, haarscherp geluid¹ direct naar het binnenoor te sturen, waardoor het middenoor volledig omzeild wordt. De geluidsprocessor vangt geluid op en stuurt dit naar een trilelement, dat het trilblokje wordt genoemd. Het trilblokje, dat verbonden is met een klein implantaat dat wordt samengevoegd met het bot, stuurt het geluid als trillingen naar het binnenoor. De trillingen worden dan omgezet in elektrische impulsen die de hersenen herkennen als geluiden.

Hoe kan beengeleiding mij helpen?

Gehooroplossingen van Cochlear die gebruik maken van beengeleiding omzeilen de probleemdelen van het midden- en buitenoor en sturen het geluid direct naar het binnenoor.

Voordelen zijn bijvoorbeeld:

  • Helder en scherper geluid1 in vergelijking met gehoorapparaten.
  • Beengeleidingsimplantaten van Cochlear zitten niet in het oor, zoals bij hoorapparaten. Dit betekent dat ontstekingen kunnen genezen en dat looporen sneller uitdrogen.2
  • Het maakt gebruik van de natuurlijke capaciteit van uw lichaam om geluid via het bot te geleiden.

Waarin verschilt horen via beengeleiding van traditionele hoorapparaten?

Een gewoon hoorapparaat vergroot het geluidsvolume en stuurt het via de normale gehoorgang naar het binnenoor.

Dus als je problemen hebt met je middenoor, kunnen hoorapparaten:

  • minder effectief worden2
  • oorontstekingen verergeren doordat ze de gehoorgang blokkeren2

Gehooroplossingen van Cochlear met beengeleiding omzeilen het midden- en buitenoor en sturen helderder, scherper geluid direct naar je binnenoor.1

Verhalen van gebruikers

Robyn, gebruiker van het Osia-systeem van Cochlear*

Robyn had altijd antibiotica vanwege herhaaldelijke ontstekingen veroorzaakt door hoorapparaten. Door het Osia-systeem kreeg Robyn weer het zelfvertrouwen om te solliciteren en vond ze een nieuwe baan binnen enkele maanden nadat ze het apparaat ontving.

 

 

Tim, gebruiker van het Baha-systeem van Cochlear*

Tim leed aan middenoorontstekingen en looporen. Het vinden van de balans tussen het dragen van hoorapparaten en het droog houden van zijn oren was moeilijk.

Tim ging een Baha-systeem gebruiken en dat veranderde niet alleen zijn eigen leven, maar ook dat van de mensen om hem heen.

VERWIJZINGEN

  1. Gustafsson J. BCDrive performance vs. conventional bone conduction transducer. Cochlear Bone Anchored Solutions AB, 629908, 2015.
  2. Snik AF, Mylanus EA, Proops DW, Wolfaardt J, Hodgetts WA, Somers T, Niparko JK, Wazen JJ, Sterkers O, Cremers CW, Tjellström A. Consensus statements on the Baha system: where do we stand at present? Ann Otol Rhinol Larngol. 2005 Dec;114 (195):1-12.

Vraag uw medische professional om advies over behandelingen voor gehoorverlies. Resultaten kunnen variëren en uw medische professional zal u advies geven over de factoren die van invloed kunnen zijn op uw resultaat. Lees altijd de gebruiksaanwijzing. Niet alle producten zijn in alle landen verkrijgbaar. Neem contact op met uw lokale vertegenwoordiger van Cochlear voor productinformatie.

*De meningen die worden uitgedragen zijn meningen van individuele personen. Raadpleeg uw medische professional om te bepalen of de Cochlear-technologie voor u geschikt is.

Cochlear, Hear now. And always, Nucleus, Kanso, Baha, Osia, het elliptische logo en merken met een ®– of ™-symbool, zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Cochlear Limited of Cochlear Bone Anchored Solutions AB (tenzij anders vermeld).

D1874570 V1 2021-07 Dutch Translation of D1870210 V1 2021-05